Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Перший великий банк підтримав програму “Доступні кредити 5-7-9%”

Фонд розвитку підприємництва (ФРП) у четвер, 30 січня, підписав з Укргазбанком першу угоду щодо державної програми “Доступні кредити 5-7-9%”. Таким чином, державна програма, створена за ініціативи президента Володимира Зеленського, уже має надійного партнера в особі Укргазбанку, який допоможе забезпечити малих підприємців доступними фінансовими ресурсами для розвитку своєї справи. Невдовзі аналогічні угоди Фонд підпише з іншими великими банками.

Нагадаємо, що напередодні набула чинності Постанова КМУ, яка уможливила надання фінансової державної підтримки суб’єктам мікропідприємництва та малого підприємництва. Програму про надання підтримки схвалила Рада Фонду, до якої увійшли заступники міністра фінансів Юрій Гелетій та Василь Шкураков, заступник міністра економіки Дмитро Романович та Валерія Іонан (мінцифри).

Офіційна презентація програми планується на 3 лютого у КВЦ “Парковий” в Києві.

Довідково

За попередніми оцінками, близько 50 000 позичальників зможуть взяти участь в цій програмі вже у 2020 році, що сприятиме зростанню рівня зайнятості в Україні, розвитку інноваційних та ефективних підприємств, а відтак розширюватиме податкову базу та збільшуватиме доходи до державного бюджету України, що дозволить безперебійно фінансувати Програму.

Фонд розвитку підприємництва виступає правонаступником Німецько-Українського фонду. Управління Фондом здійснює Міністерство фінансів України після відповідного рішення Кабінету Міністрів України 11.12.2019 р.