Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Представники Мінфіну та французьких бізнес-компаній обговорили питання співпраці  щодо відновлення України

8 лютого заступник Міністра фінансів України Олександр Кава провів зустріч з делегацією представників французьких бізнес-компаній.

Делегацію від французької сторони очолив Президент робочої групи з питань сталого розвитку міст асоціації MEDEF International, засновник Федерації з питань міжнародного розвитку сталих міст при Міністерстві закордонних та європейських справ Франції Жерар Вольф.

Зазначений візит став першим офіційним візитом представників приватного сектору європейських країн в Україну з початку відкритої військової агресії з боку рф. Головним завданням візиту є допомога Україні у забезпеченні гідних умов для життя населення в умовах війни та у подальшій відбудові країни.

У рамках зустрічі учасники обговорили питання відбудови України, співпраці з міжнародними інституціями та фінансовими організаціями, а також питання інвестицій для відновлення інфраструктури, що зазнала значної шкоди від повномасштабної агресії з боку рф.

Також заступник Міністра фінансів України Олександр Кава під час зустрічі відповів на запитання представників французьких бізнес-компаній щодо розвитку та фінансування залізнично-транспортної сфери, а також подальше відновлення постраждалої інфраструктури в цілому.

«Питання відбудови зруйнованої інфраструктури у воєнний час є важливим напрямом, від якого залежить подальший розвиток економіки та фінансова спроможність нашої держави в цілому. Вагому підтримку в цьому напрямі ми відчуваємо від наших міжнародних партнерів. Ця допомога є надзвичайно важливою для забезпечення гідних умов для життя населення, яке постраждало від повномасштабної агресії з боку рф. У 2023 році ми заклали інструменти щоб швидко знаходити необхідні ресурси для відновлення пошкодженої інфраструктури, а також щоб фінансово підтримувати вже існуючі інфраструктурні проекти», – зазначив заступник Міністра фінансів Олександр Кава.

За результатами зустрічі сторони домовилися про подальший обмін досвідом, а також співпрацю щодо підтримки населення та відбудови України.