Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Представники Мінфіну та Німецького банку розвитку «Кредитна установа для відбудови» (KfW)  здійснили перегляд портфелю спільних проектів

8 квітня відбувся другий перегляд портфелю проектів Кредитної установи для відбудови (KfW) в Україні за участю представників Посольства, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів та інших державних органів та установ. 

У ході обговорення питань було відзначено, що у рамках співпраці Уряду України з KfW наразі триває реалізація трьох інвестиційних проектів обсягом 207,5 млн євро, з яких станом на 01 квітня 2021 р. використано 53,38 млн євро (25,7 %).

Зокрема, учасники онлайн зустрічі виокремили  успішну реалізацію в Україні грантових проектів, що відбуваються за підтримки KfW. Наприклад, в рамках реалізації програми «Financе East» Фонд розвитку підприємництва активно впроваджує проект «Підтримка ЄС для сходу України», метою якого є фінансова підтримка мікро, малого та середнього підприємництва (ММСП) через установи, які є партнерами Фонду ( ТОВ «ОТП Лізинг», АТ «Ощадбанк» та АБ «Укргазбанк»). З початку реалізації цього Проекту установи – партнери профінансували 119 ММСП, а також компенсували вартість придбаних підприємцями 271 одиниць різної техніки, обладнання та устаткування тощо, загальною вартістю 602,5 млн грн.

Під час виступу заступник Міністра фінансів - Олександр Кава подякував представникам Уряду ФРН, Посольства Німеччини в Україні та KfW за підтримку та значний внесок у розвиток енергетичного сектору, інфраструктури, енергоефективності та підприємництва, а також  соціальної інфраструктури в Україні. 

“Впевнений, що укладення двосторонньої рамкової міжурядової Угоди надасть необхідного імпульсу для більш ефективної співпраці та підготовки як кредитних, так і грантових проектів і переходу до їх реалізації”, - наголосив заступник Міністра.

Окрім того, Олександр Кава повідомив, що сьогодні Міністерство фінансів активно працює над питанням ратифікації Верховною Радою України рамкової Угоди між Урядом України та Урядом ФРН про фінансове співробітництво (асигнування за 2012-2019 років), яка була укладена 17 грудня 2020 року.

Довідково

Кредитна установа для відбудови (KfW) – державний банк Уряду ФРН, що є лідером серед банків Німеччини у сприянні економічному розвитку Німеччини, Європи та світу. Центральний офіс KfW – м. Франкфурт-на-Майні, представництва – в м. Берліні, та м. Бонні. 

Сфера діяльності KfW: підтримка малого та середнього бізнесу; загальні позики; будівництво та енергозбереження, охорона навколишнього середовища; фінансування соціальної інфраструктури (водопостачання, енергопостачання, освіта, охорона здоров’я тощо); експортне та проектне фінансування; завдання суспільного значення; рефінансування.