Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Проведено базовий тренінг з внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту для внутрішніх аудиторів державних органів

З 20 по 28 травня 2019 рокув рамках двостороннього співробітництва між Міністерством фінансів України та Міністерством фінансів Королівства Нідерландидля 26 працівників підрозділів внутрішнього аудитупроведенобазовий тренінг з внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту.Цього разу захід розширив свою географію: доміністерств, інших центральних органів виконавчої влади долучилися також і інші головні розпорядники коштів державного бюджету.

Базовий тренінг провели старший аудитор Центральної аудиторської служби Мінфіну Королівства Нідерланди Манфред ван Кестерен, співкоординатор проекту технічної підтримки для України Національної Академії фінансів та економіки Мінфіну Королівства Нідерланди Руслана Рудніцька, за участю представників Департаменту гармонізації державного внутрішнього фінансового контролю та Управління фіскальних ризиків Міністерства фінансів України.

Упродовжбазового тренінгу з внутрішнього контролю та внутрішнього аудитуучасникиотримали теоретичні знання стосовносучасного розвитку державного внутрішнього фінансового контролю, міжнародної практики з внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту, управління фіскальними ризиками,а також базові знання з організації та здійснення діяльності з внутрішнього аудиту в Україні.

На практичних заняттях внутрішні аудитори мали змогу опрацювати отримані теоретичні знання щодо: визначення цілей та ризиків процесу, попереднього дослідження об’єкта внутрішнього аудиту та складання за його результатами програми, заповнення матриці планування аудиторського дослідження та формулювання аудиторських рекомендацій. Учасники тренінгу працювали в малих групах, охоче виконували завдання, презентували свої напрацювання та брали активну участь у обговореннях.

За результатами базового тренінгу шляхом тестування оцінено рівень здобутих внутрішніми аудиторами знань щодо сутності внутрішнього контролю і внутрішнього аудиту. Всі учасники заходу отримали сертифікати про участь у тренінгу.

Матеріали

Матеріали

Матеріали

Матеріали

Матеріали

Матеріали