Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

​Проведено низку заходів для працівників підрозділів внутрішнього аудиту відповідно до Програми розвитку внутрішніх аудиторів державного сектору України

Протягом листопада – грудня 2017 року Міністерством фінансів України в рамках двостороннього співробітництва з Міністерством фінансів Королівства Нідерланди, а також відповідно до Програми розвитку внутрішніх аудиторів державного сектору України завершено три тренінги з внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту.

Зокрема:
- з 27 листопада по 01 грудня – базовий тренінг з внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту;
- з 04 по 07 грудня – тренінг з питань внутрішнього аудиту (другого рівня);
- з 11 по 13 грудня – тренінг з ІТ аудиту.
У зазначених тренінгах взяли участь 90 працівників підрозділів внутрішнього аудиту міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, обласних та Київської міської державних адміністрацій.

Навчальні заходи провели координатор технічної підтримки для України Національної Академії фінансів та економіки Мінфіну Королівства Нідерланди Ян ван Тайнен, співкоординатор Руслана Рудніцька, старший аудитор Центральної аудиторської служби Мінфіну Королівства Нідерланди Манфред ван Кестерен та ІТ-аудитор цієї служби Яспер Венеман за участю представників Департаменту гармонізації державного внутрішнього фінансового контролю, а також Управління фіскальних ризиків Міністерства фінансів України. Практичний досвід впровадження системи внутрішнього контролю та здійснення діяльності з внутрішнього аудиту презентували представники підрозділів внутрішнього аудиту Київської міської державної адміністрації, Державної фіскальної служби України та Закарпатської обласної державної адміністрації.

Упродовж базового тренінгу з внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту учасники отримали теоретичні та практичні знання стосовно сучасного розвитку державного внутрішнього фінансового контролю, міжнародної практики внутрішнього контролю та основ аудиторської діяльності, починаючи від планування такої діяльності та закінчуючи звітуванням про її результати.

Під час тренінгу з питань внутрішнього аудиту (другого рівня) розглядалися аспекти щодо розробки моделей для порівняння та аналізу даних на підготовчому етапі проведення внутрішнього аудиту, зокрема визначення питань і критеріїв аудиту, а також оцінки системи внутрішнього контролю, адміністративної організації під час проведення внутрішніх аудитів.

На тренінгу з ІТ аудиту учасникам презентовано базові засади ІТ аудиту, основні етапи його проведення та інструменти, які використовуються при його здійснення, зокрема продемонстровано програмні інструменти аудиту (CAATS).

За результатами тренінгів всі учасники позитивно оцінили рівень проведення навчальних заходів та вказали на необхідність продовження їх проведення у майбутньому.

Матеріали тренінгу