Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

​Проведено пілотний проект із зовнішньої оцінки якості внутрішнього аудиту в Міністерстві охорони здоров’я України

У рамках двостороннього співробітництва з Міністерством фінансів Королівства Нідерланди для удосконалення методологічних підходів до здійснення оцінки функціонування систем внутрішнього аудиту Міністерство фінансів України спільно з нідерландськими експертами реалізували пілотний проект щодо проведення зовнішньої оцінки якості внутрішнього аудиту в Міністерстві охорони здоров’я України.

Під час оцінки функціонування системи внутрішнього аудиту в МОЗ досліджено десять основних аспектів діяльності з внутрішнього аудиту (з урахуванням вимог п. 4 розділу ІІ Порядку здійснення оцінки функціонування системи внутрішнього аудиту, затвердженого наказом Мінфіну від 03.05.2017 № 480 та зареєстрованого в Мін’юсті 24.05.2017 за № 663/30531).

За результатами зовнішньої оцінки якості встановлено ряд окремих недоліків при здійсненні діяльності з внутрішнього аудиту в МОЗ та резерви щодо покращення цього напряму діяльності.

З метою підвищення ефективності реалізації функції внутрішнього аудиту в МОЗ за результатами зовнішньої оцінки якості надано рекомендації щодо удосконалення системи внутрішнього аудиту (зокрема, в частині перегляду та оновлення внутрішніх документів, удосконалення підходу до оцінки ризиків та планування діяльності з внутрішнього аудиту тощо).

З урахуванням результатів проведеного пілотного проекту удосконалено методологію проведення зовнішніх оцінок якості внутрішнього аудиту та розроблено методичний посібник «Оцінка якості внутрішнього аудиту в державних органах», у якому розкрито підходи до організації та методології проведення внутрішньої та зовнішньої оцінок якості внутрішнього аудиту в державних органах.