Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

​Результати огляду функції внутрішнього аудиту в державних органах обговорені з внутрішніми аудиторами

В рамках реалізації Стратегії реформування системи управління державними фінансами на 2017-2020 роки та Плану заходів з її реалізації Міністерством фінансів України спільно з нідерландськими експертами проведено оцінку (огляд) загального стану розвитку та функціональної спроможності внутрішнього аудиту в державних органах України.

Результати зазначеної оцінки презентовано на конференції для керівників підрозділів внутрішнього аудиту міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та обласних державних адміністрацій, яка була проведена 20 червня поточного року у м. Кам’янець-Подільський.

Цей захід було організовано та проведено Міністерством фінансів України в рамках двостороннього співробітництва з Міністерством фінансів Королівства Нідерланди за участі представників Департаменту гармонізації державного внутрішнього фінансового контролю Мінфіну та координаторів технічної допомоги щодо державного внутрішнього фінансового контролю для України – представників Національної академії фінансів та економіки Міністерства фінансів Королівства Нідерланди.

На конференції були представлені та обговорені загальні результати огляду функції внутрішнього аудиту, який був спрямований на оцінку функціонування внутрішнього аудиту та встановлення поточного стану справ щодо розвитку цієї функції. Огляд враховував оцінку таких аспектів: позиція і роль внутрішнього аудиту; якість функції внутрішнього аудиту; реалізація функції внутрішнього аудиту; гарантування якості та внутрішні і зовнішні заходи моніторингу; організаційні відносини і культура функції внутрішнього аудиту.

Крім того, на заході були презентовані заплановані заходи щодо подальшого розвитку державного внутрішнього фінансового контролю, зокрема, в частині удосконалення нормативно-правової бази з внутрішнього аудиту та визначення основних засад організації та здійснення внутрішнього контролю розпорядниками бюджетних коштів.

Завантажити презентацію