Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко провів ряд зустрічей з керівництвом МВФ

11 жовтня, у рамках робочого візиту до США, де відбуваються Щорічні збори Міжнародного валютного фонду та Групи Світового банку, Міністр фінансів України Сергій Марченко провів низку зустрічей з представниками МВФ для обговорення подальшої співпраці. 

Зокрема з Директоркою-розпорядницею МВФ Крісталіною Георгієвою, Директором Європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером, Заступницею Директора Європейського департаменту МВФ Джулі Козак та новопризначеним Головою Місії МВФ в Україні Гевіном Греєм.

У зустрічі також взяли участь Заступниця Міністра фінансів Ольга Зикова, Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца, Заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук та Повноважний Посол України в США Оксана Маркарова.

На зустрічі з Директоркою-розпорядницею МВФ сторони обговорили можливість нової кредитної програми для забезпечення пріоритетних видатків держбюджету України у 2023 році. 

Сергій Марченко подякував за своєчасну фінансову допомогу для подолання економічних наслідків повномасштабної війни. Міжнародний валютний фонд одним із перших надав фінансову підтримку Уряду України. У березні Україна отримала 1,4 млрд доларів США в рамках інструменту швидкого фінансування Rapid Financing Instrument від МВФ. А 7 жовтня Фонд спрямував додаткові 1,3 млрд доларів США бюджетної підтримки.

“Сьогодні ми спостерігаємо поступове відновлення економіки України, проте, в умовах активних бойових дій, для нас надзвичайно важливо запустити програму співпраці з МВФ, для забезпечення стабільності фінансової системи. Потреби України у додатковому фінансуванні у 2023 році сягають 3,5 млрд доларів США щомісячно”, – зазначив Міністр фінансів України.

У ході зустрічі з Директором Європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером, Сергій Марченко висловив сподівання щодо визначення сторонами умов для запуску нової програми співпраці у найближчому майбутньому. 

Під час зустрічі з Головою Місії МВФ Сергій Марченко привітав Гевіна Грея з призначенням на посаду і висловив сподівання на посилення співпраці між Урядом України та МВФ.

“Подальша співпраця з МВФ є одним із найважливіших пріоритетів для України. У цьому році ми відзначаємо 30-річчя співробітництва з Фондом. За цей час було реалізовано низку фінансових програм та структурних реформ, які зробили нас стійкими перед обличчям сьогоднішніх викликів. Ми сподіваємось, що МВФ продовжить відігравати важливу роль у розбудові успішного майбутнього України”, – зазначив Міністр фінансів України.