Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко: Інфраструктурні проекти – це важливий маркер, зокрема для МВФ

«Дефіцит Пенсійного фонду сподіваємося частково перекрити за рахунок додаткових надходжень єдиного соціального внеску внаслідок підвищення мінімальної зарплати та встановлення з 1 вересня доплат і надбавок до зарплати працівників охорони здоров’я», - наголосив Міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв’ю «Економічній правді».

Міністр негативно оцінив можливість перенесення інфраструктурних проектів на наступні періоди.

«Ми не можемо жити, тільки проїдаючи бюджет. Інфраструктурні проекти – це важливий маркер, зокрема для МВФ. Якщо частка капітальних видатків у бюджеті зростає, то країна розвивається і може профінансувати не тільки видатки споживання, а й видатки розвитку. Ми вкладаємо кошти в майбутній розвиток економіки. Окрім того, ми створюємо інфраструктуру, забезпечили робочі місця. Ефект у тому, що здійснюється економічна активність у певній сфері, що призводить до мультиплікатора в інших сферах», - підкреслив Сергій Марченко.

Також Міністр зауважив, що ефективність Податкової зі сплати ПДВ суттєво збільшилась, і дозволяє перекрити відставання з початку року. «Підвищується не тільки податкова ефективність, це боротьба зі схемами з ПДВ. Завдяки тому, що Податкова працює ефективно, ми дозволяємо собі ті речі, про які ви кажете (інфраструктурні проекти)» - заявив Міністр.