Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко обговорив відновлення українських міст з мером італійського міста Бергамо

Італія продовжить залучати кошти на відновлення міста Буча, що було частково зруйновано армією рф. Про це під час зустрічі з Міністром фінансів України Сергієм Марченком повідомив мер італійського міста Бергамо Джорджо Горі.

Темами для обговорення стали залучення ресурсів та фінансування для відновлення Бучі та інших українських міст, які постраждали від злочинних дій рф.

Сергій Марченко подякував представникам Італійської Республіки за вагомий внесок у відновлення України.

“Сьогодні сума інфраструктурних збитків сягає 104 млрд доларів США, проте війна ще не закінчилася. Зараз і після перемоги нас чекає складний шлях відновлення України і я дуже вдячний нашим друзям, зокрема з Італії, за активну підтримку та залученість у процес відбудови”, – зазначив Сергій Марченко.

У квітні 2022 року італійська гуманітарна організація Cesvi зі штаб-квартирою у Бергамо, прийняла рішення про виділення перших 500 тис. євро на відновлення Бучі.

Мер міста побратима Бучі зазначив, що сума фінансової підтримки на відновлення комунальної інфраструктури та об’єктів соціальної сфери Бучі буде збільшена за рахунок благодійних внесків від приватних та державних донорів, зокрема від муніципалітету міста Бергамо.

Пріоритетними сферами відновлення Бучі є відбудова зруйнованої інфраструктури, житла, переобладнання парків спеціальної техніки, зокрема автомобілів швидкої допомоги, пожежних машин та громадського транспорту.