Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко: Перевиконання плану податковою є результатом боротьби з тіньовими схемами

Сьогодні під час пресконференції Міністр фінансів Сергій Марченко розповів журналістам про стан виконання державного бюджету.

Зокрема, у червні 2020 року до загального фонду держбюджету надійшло 112,9 млрд грн, розпис виконано на 105,5%. Додаткові надходження – плюс 5,8 млрд гривень.

В цілому виконання червня по платежах ДПС становило 107,7%, що на 6,4 млрд грн більше від місячного розпису. При цьому відшкодовано 11,6 млрд грн ПДВ.

«Перевиконання плану податковою є результатом боротьби з тіньовими схемами і скрутками у ДПС. Це показник зупинки схем зі сплати ПДВ та фіктивного податкового кредиту. Такі злочинні явища відійшли в минуле. Про позитивні тенденції свідчить сума нарахування ПДВ (за декларацією травня), що становить 19,5 млрд грн. Це майже на 1 млрд перевищує відповідний показник минулого року при зменшенні обсягів постачання на 20 відсотків. В цілому податкова ефективність з ПДВ на сьогодні становить 3,4% - і це є рекордним показником за півтора роки», - наголосив Сергій Марченко. 

За словами Міністра фінансів, зупинити витік коштів з податкової вдалось завдяки підвищенню прозорості та підзвітності роботи податкових органів, кадровим ротаціям, вдосконаленню організаційної структури ДПС, покращенню якості сервісів, що надаються платникам податків.

«Самі податківці змінили підхід до роботи. Сьогодні акцент на аналітичній складовій: дотримання ризико-орієнтованого підходу дозволяє працювати на випередження, а не з наслідками», - резюмував Міністр фінансів.