Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко провів онлайн-зустріч із Міністром фінансів Німеччини

 

Сьогодні, 25 липня, Міністр фінансів України Сергій Марченко провів онлайн-зустріч із Міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднером.

Сторони обговорили поточну економічну ситуацію в Україні та фінансову підтримку від іноземних партнерів. 

Сергій Марченко подякував Міністру фінансів Німеччини за підтримку України, зокрема за надання грантової допомоги у розмірі 1 млрд євро для фінансування першочергових видатків держбюджету. 

Нагадаємо, що 1 липня Україна отримала грант від Німеччини у розмірі 1 млрд євро. Кошти були перераховані через спеціальний адміністративний рахунок МВФ. Всього з початку введення воєнного стану Україна отримала від Німеччини 1,3 млрд євро фінансової підтримки. 

Сергій Марченко поінформував, що у червні ситуація з бюджетним фінансуванням була кращою порівняно з попередніми місяцями. Україна отримала 4,4 млрд доларів США від міжнародних партнерів.

В умовах активних бойових дій фінансова підтримка від міжнародних організацій та країн-донорів є надзвичайно важливим внеском у боротьбу країни за свободу та демократію.

Україна сподівається на підтримку Німеччини у рішенні ЄС про надання наступного траншу макрофінансовоі допомоги у розмірі 8 млрд євро. Допомога ЄС допоможе підтримати стабільність та забезпечить безперебійне функціонування фінансової системи.

Сторони також обговорили рішення України оголосити запит інвесторам в українські державні єврооблігації та державні деривативи на отримання від них згоди щодо внесення змін в умови відповідних зобов’язань. Сергій Марченко наголосив, що затяжний характер війни спричинив тиск на фінансову систему України. Дане рішення дозволить Уряду зменшити відтік валютної ліквідності на користь офіційного сектору та комерційних кредиторів.