Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко: військові видатки наступного року буде профінансовано у повному обсязі

Наступного року планові податкові надходження від громадян та бізнесу передбачено на рівні 1,58 трильйона гривень. Заплановані видатки на оборону становлять 1,69 трильйона гривень.

«Військові видатки є першочерговим пріоритетом у держбюджеті – 2024, які насамперед буде профінансовано в повному обсязі за рахунок внутрішніх джерел, у тому числі податкових надходжень за діючими ставками», – зазначив Міністр фінансів Сергій Марченко.

Різницю між податковими надходженнями та військовими видатками буде покрито за рахунок коштів від розміщення військових облігацій, дивідендів, отриманих від державних компаній, доходів від приватизації тощо.

Зокрема, Міністерство оборони наступного року отримає 1,16 трильйона гривень, що на 36% більше порівняно з ухваленим держбюджетом на початок 2023 року. Інші оборонні структури також відчують значне зростання фінансування.

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості буде профінансовано на рівні 51,0 мільярда гривень на розвиток оборонно-промислового комплексу країни, з яких 43,3 мільярда гривень передбачено забезпечити за рахунок військового ПДФО.

Держспецзв’язку отримає 50,6 мільярда гривень, з яких 43,3 мільярда гривень за рахунок військового ПДФО буде спрямовано на закупівлю безпілотних літальних апаратів.