Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Світлана Воробей взяла участь у 32-й щорічній Європейській конференції XBRL

З 23 по 24 травня 2024 року заступниця Міністра фінансів України Світлана Воробей взяла участь у 32-й Європейській конференції з мови ділової звітності XBRL, яка об’єднує близько 200 учасників – представників органів влади, регуляторів, емітентів, розробників програмного забезпечення, аудиторів і консультантів у банківському секторі.

Світлана Воробей поінформувала учасників конференції про те, що у межах імплементації європейського законодавства у сфері бухгалтерського обліку фінансова звітність в Україні складається на підставі таксономії, оприлюдненої державною мовою на офіційному вебсайті Мінфіну.

Починаючи з 2021 року, фінансова звітність, складена за міжнародними стандартами фінансової звітності, подається до Системи фінансової звітності в єдиному електронному форматі із застосуванням розширеної мови ділової звітності (XBRL). Запровадження та реалізація цього процесу відбуваються за підтримки Проєкту ЄС «Впровадження практики ЄС з бухгалтерського обліку, фінансової звітності та аудиту в Україні» (EU-FAAR).

З метою подальшої гармонізації національного законодавства з вимогами законодавства Європейського Союзу Мінфін розробив проєкт Стратегії запровадження в Україні звітності зі сталого розвитку, який  реалізує концепцію застосування Європейських стандартів звітності зі сталого розвитку (ESRS). 

Участь представників України у заходах обміну досвідом та вивчення практичних аспектів застосування електронного формату XBRL є важливим чинником, який сприяє формуванню звітності на єдиних методологічних засадах із Європейським Союзом та євроінтеграційним процесам загалом.