Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

У Мінфіні обговорили фіналізацію Стратегії реформування системи управління державними фінансами на 2021-2025 роки

У Міністерстві фінансів під головуванням Першого заступника Дениса Улютіна відбулося онлайн-засідання Секторальної робочої групи з управління державними фінансами, на якій обговорювався завершальний етап підготовки Стратегії реформування системи управління державними фінансами на 2021-2025 роки.

У ході конструктивного обговорення були порушені питання законодавчого та методологічного впорядкування цілісної системи державного стратегічного планування, без якої неможливий ефективний бюджетний процес, координації реформ державних фінансів та державного управління, а також необхідності суттєвого підсилення спроможності органів державної та місцевої влади для ефективної реалізації середньострокового бюджетного планування, ПЦМ, управління боргом і фіскальними ризиками.

Міжнародні партнери відзначили масштабну роботу, проведену Міністерством фінансів, для розробки якісного та комплексного документу, а також висловили готовність надавати подальшу підтримку в імплементації СУДФ та покращенні практик управління публічними фінансами на всіх рівнях.

Нагадаємо, оновлений проект СУДФ Кабмін має схвалити до кінця червня, що є важливою передумовою для започаткування програм бюджетної підтримки ЄС.