Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Україна оголосила про операцію з обміну та запиту на згоду щодо змін в умовах існуючих єврооблігацій

Сьогодні, 9 серпня, у заяві, опублікованій на Лондонській фондовій біржі, Україна оголосила про пропозицію обміну та запит на згоду щодо змін умов державних єврооблігацій в обігу та гарантованих державою єврооблігацій Укравтодору.

Пропозиція України інвесторам включає умови принципових домовленостей, досягнутих з Комітетом власників єврооблігацій 22 липня, і викладена в Меморандумі про пропозицію обміну та запит на згоду. Меморандум доступний власникам єврооблігацій за посиланням.

“Ми переходимо до вирішального етапу нашої операції з відновлення боргової стійкості України: сьогодні бондхолдери починають голосування щодо пропозиції обміну та затвердження змін умов наших єврооблігацій відповідно до принципових домовленостей, досягнутих з Комітетом кредиторів 22 липня. Цей етап підсумовує майже два роки ґрунтовних консультацій з інвестиційною спільнотою, які мали на меті визначити оптимальні умови для всіх сторін, включаючи МВФ та офіційних кредиторів. Більше того, обговорення з широким інвестиційним співтовариством протягом останніх декількох тижнів підтвердили, що ринок позитивно сприйняв угоду. Ми переконані, що сьогоднішня транзакція має всі необхідні складові для успіху.

Коли угода буде завершена Україна зменшить свій державний борг на 8,67 мільярда доларів США та заощадить 22,75 мільярда доларів США на боргових виплатах до 2033 року, що дозволить спрямувати ці бюджетні ресурси на вирішення нагальних потреб.”,  - прокоментував Юрій Буца, Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом.