Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Уряд доповнив перелік першочергових платежів, які здійснює Казначейство

Видатки державного бюджету на виконання заходів з запобігання поширенню та боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, будуть здійснюватися в першу чергу і в повному обсязі. Відповідне рішення 20 травня 2020 року було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України.

Зміни до урядової постанови №710 «Про ефективне використання бюджетних коштів» передбачають оновлення переліку першочергових платежів, які здійснюються Державною казначейською службою, в частині  реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення; фінансового забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, та дефіциту коштів Пенсійного фонду; соціального забезпечення;  національної безпеки і оборони, у тому числі пов’язаними з проведенням операції Об’єднаних сил.

Доповнення пріоритетних видатків дозволять ефективно і раціонально використовувати бюджетні кошти та проводити першочергові платежі по нагальним сьогодні видаткам.