Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Уряд затвердив порядок використання коштів для боротьби з COVID-19

22 квітня 2020 року Уряд затвердив порядок направлення коштів «фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками» на відповідні напрямки. Фінансування фонду, відповідно до закону «Про державний бюджет України на 2020 рік», складає 64,7 млрд грн.

Кошти фонду будуть спрямовуватись, зокрема, на:

  • надання грошової допомоги громадянам, зокрема особам похилого віку, у зв’язку із негативними наслідками поширення на території України COVID-19;
  • надання одноразової грошової допомоги членам сімей медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я, які загинули від COVID-19;
  • заходи, спрямовані на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій COVID-19.

Фінансування буде здійснюватися на підставі звернень головних розпорядників бюджетних коштів до Уряду. Після того як звернення буде опрацьовано та затверджено Кабінетом Міністрів України, остаточне рішення про направлення необхідної суми прийматимуть члени Комітету Верховної ради України з питань бюджету.

Контроль за витрачанням коштів фонду здійснюватиметься представниками законодавчої та виконавчої гілок влади. По завершенню кожного місяця, розпорядники протягом п’яти днів повинні будуть направити інформацію про використання грошей до Комітету Верховної ради України з питань бюджету, Уряду та Міністерства фінансів. Окремий моніторинг використання бюджетних коштів здійснюватиметься безпосередньо Мінфіном.