Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Верховна Рада підтримала проєкт держбюджету на 2021 рік у першому читанні

5 листопада Верховна Рада України підтримала проєкт державного бюджету на 2021 рік у першому читанні. За відповідне рішення проголосували 275 народних депутатів.

При підготовці документу до першого читання народними депутатами, фракціями, групами та комітетами Верховної Ради було надано 2 451 пропозиції до проєкту держбюджету-2021, поданого Урядом до Парламенту 14 вересня.

Міністр фінансів України Сергій Марченко висловив вдячність членам Бюджетного комітету ВРУ та всім депутатам за співпрацю та надані пропозиції.

Він зазначив, що запропонований Мінфіном проект бюджету на 2021 рік є цілком збалансованим і реальним до виконання.

«Це не просто фінансовий кошторис. Це інструмент розвитку і зростання країни. У бюджеті 2021 року передбачено видатки для фінансування пріоритетних потреб держави. Кошти платників податків будуть використані ефективно, дадуть результат, принесуть користь людям і економіці. Ми зможемо впоратись з коронакризою, забезпечити фінансову стабільність, відновити економіку та підвищити добробут громадян», – підкреслив Сергій Марченко під час доповіді у парламенті.

Міністр також закликав народних депутатів до продовження конструктивної співпраці з доопрацювання та розгляду проєкту держбюджету-2021 у другому читанні.

«Це бюджет можливостей для подальшого розвитку. Він створює основи для проведення необхідних трансформацій, що зроблять нашу країну успішною, а економіку сильною у середньостроковій перспективі», – наголосив Сергій Марченко.

Також за результатами розгляду в першому читанні проєкту Закону України про Державний бюджет України на 2021 рік сьогодні прийнято постанову Верховної Ради про схвалення Бюджетних висновків, якими передбачено внесення низки змін при підготовці законопроекту до другого читання.

Зокрема Бюджетними висновками пропонується збільшити доходи та видатки держбюджету на 20,2 млрд гривень.

Прийнятою постановою передбачено підготовку Урядом проекту бюджету-2021 до другого читання та його подання на розгляд Верховної Ради у двотижневий строк з дня набрання чинності цієї постанови.