Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Відбувся черговий базовий тренінг з контролю та аудиту для внутрішніх аудиторів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади

З 17 по 26 вересня 2018 року в рамках двостороннього співробітництва між Міністерством фінансів України та Міністерством фінансів Королівства Нідерланди, а також відповідно до Програми розвитку внутрішніх аудиторів державного сектору України на 2018 рік для 25 працівників підрозділів внутрішнього аудиту міністерств, інших центральних органів виконавчої влади проведено базовий тренінг з внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту.

Тренінг провели координатор технічної підтримки для України Національної Академії фінансів та економіки Мінфіну Королівства Нідерланди Ян ван Тайнен, співкоординатор Руслана Рудніцька, старший аудитор Центральної аудиторської служби Мінфіну Королівства Нідерланди Манфред ван Кестерен за участю представників Департаменту гармонізації державного внутрішнього фінансового контролю, Департаменту прогнозування доходів бюджету та методології бухгалтерського обліку, а також Управління фіскальних ризиків Міністерства фінансів України.

Упродовж базового тренінгу з внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту учасники отримали теоретичні та практичні знання стосовно основ відповідної діяльності.

Під час лекційної частини розглянуто напрями розвитку системи державного внутрішнього фінансового контролю в Україні, шляхи запровадження європейської моделі внутрішнього контролю в державних органах, основні аспекти здійснення діяльності з внутрішнього аудиту, процес організації бухгалтерського обліку в державному секторі, управління фіскальними ризиками.

На практичних заняттях внутрішні аудитори опрацювали отримані теоретичні знання щодо: побудови системи внутрішнього контролю за моделлю COSO, яка лежить в основі міжнародних стандартів внутрішнього контролю та основних етапів організації та проведення внутрішнього аудиту. Учасники тренінгу працювали в малих групах, активно виконували завдання, презентували свої напрацювання та брали участь у обговореннях.

За результатами тренінгу шляхом тестування оцінено рівень здобутих внутрішніми аудиторами знань щодо сутності внутрішнього контролю і внутрішнього аудиту. Учасники заходу отримали сертифікати про участь у тренінгу.

Завантажити матеріали