Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

​Внутрішні аудитори удосконалили знання з питань проведення фінансового аудиту та планування аудиторського завдання

У травні 2018 року Міністерством фінансів України в рамках двостороннього співробітництва з Міністерством фінансів Королівства Нідерланди, а також відповідно до Програми розвитку внутрішніх аудиторів державного сектору України на 2018 рік проведено два тренінги з внутрішнього аудиту.

Зокрема:

- з 23 по 25 травня – тренінг з фінансового аудиту;
- з 29 по 31 травня – тренінг з питань планування аудиторського завдання.
У зазначених тренінгах взяли участь 40 працівників підрозділів внутрішнього аудиту міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, обласних та Київської міської державних адміністрацій.

Навчальні заходи провели старший радник з питань політики Директорату з питань бюджету Мінфіну Нідерландів Родні Беторіна, співкоординатор технічної підтримки для України Національної Академії фінансів та економіки Мінфіну Королівства Нідерланди Руслана Рудніцька, старший аудитор Центральної аудиторської служби Мінфіну Королівства Нідерланди Манфред ван Кестерен та за участю представників Департаменту гармонізації державного внутрішнього фінансового контролю Міністерства фінансів України.

Упродовж тренінгу з фінансового аудиту учасники отримали теоретичні та практичні знання стосовно основних етапів проведення фінансового аудиту, а також методів та інструментів, які використовуються під час його проведення.

За результатами навчального заходу шляхом тестування оцінено рівень здобутих знань учасниками тренінгу.
На тренінгу з питань планування аудиторського завдання розглядалися аспекти щодо ключових етапів процесу планування аудиторського завдання, основних складових програми внутрішнього аудиту відповідно до міжнародних стандартів внутрішнього аудиту, презентовано приклади європейської практики складання плану внутрішнього аудиту.

За результатами зазначеного тренінгу, який проводився вперше, учасники позитивно оцінили рівень проведення навчального заходу та вказали на необхідність продовження його проведення у майбутньому.

Внутрішні аудитори отримали сертифікати про участь у тренінгах.

Завантажити інформацію