Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Юрій Драганчук під час виступу в Європарламенті визначив пріоритетні сфери, що потребують фінансової підтримки

27 лютого 2023 року заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук виступив з доповіддю перед Європейським Парламентом у рамках парламентського обговорення на тему «Підтримка України – національні та європейські заходи реагування на бюджетну кризу та роль парламентів».

У своїй промові Юрій Драганчук висвітлив інформацію про колосальні збитки, які рф завдала і продовжує завдавати Україні у ході повномасштабної збройної агресії. У своєму виступі він окреслив основні економічні, фінансові та євроінтеграційні виклики, які стоять перед Україною, а також розповів про підтримку європейської й всієї міжнародної спільноти та її перспективи.

Юрій Драганчук висловив подяку Європейському Союзу за надану підтримку в минулі періоди, а також за очікувану фінансову допомогу в 2023 році. Також було наголошено на необхідності фінансової підтримки на наступний рік як в частині бюджетного фінансування, так і у межах реконструкції та відновлення. Окрім того, було зазначено, що Україна вже розпочала впроваджувати заходи для того, щоб усі зацікавлені сторони, включно з ЄС, були впевнені, що кожне євро використовується за призначенням.