Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

З 32 тис зареєстрованих ПРРО фіскалізовано майже 12 млн. чеків

За місяць роботи безкоштовного фіскального додатку від ДПС можливістю зареєструвати та застосовувати ПРРО скористались 399 суб’єкти господарювання, якими зареєстровано майже 32 тис. ППРО. Фіскалізовано близько 12 млн. чеків. При цьому більше 95% зареєстрований програмних РРО використовуються фінансовими компаніями.

Такі статистичні, дані які ми маємо майже за місяць роботи ПРРО свідчать саме про готовність бізнесу працювати в легальному полі, показувати свої реальні доходи, застосовуючи програмні РРО як простий і доступний засіб, створений і наданий державою.

Нагадаємо, з 1 серпня 2020 року набули чинності норми щодо запровадження програмних РРО без розширення сфери їх застосування. Тобто, при наявності класичного РРО бізнес не має обов'язку переходити на програний РРО та може користуватися ними одночасно.

Вже з 1 січня 2021 року використання РРО, для певних видів діяльності ІІ-IV груп фізичних осіб-підприємців, стане обов’язковим. А з 1 квітня 2021 року такий обов’язок виникає для всіх платників єдиного податку ІІ-IV груп.

Враховуючи, що норми щодо обов’язкової фіскалізації наберуть чинності через п’ять місяців після запуску ПРРО, у всіх є можливість провести апробацію новітніх моделей РРО, набути досвід у використанні, взяти участь у виявленні їх «слабких» і «сильних» сторін та удосконаленні  відповідно до потреб користувачів та учасників ринку.

Запропоновані ДПС безкоштовні програмні РРО розміщені на вебпорталі служби у відповідному розділі банеру «Програмні РРО».