Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Замовлення по електронним акцизним маркам за травень виконано на 100%

З 1 травня 2020-го введено в обіг новий зразок марки акцизного податку для алкогольних напоїв. Попри карантинні заходи введені у зв’язку зі спалахом пандемії COVID-19, Поліграфічний комбінат «Україна» на 100 відсотків виконав державне замовлення на виготовлення електронних акцизних марок.

За даними Міністерства фінансів, наданими Державною податковою службою, виготовлено, пройшло державне приймання та підготовлено до відвантаження близько 70 млн штук марок нового зразка, з яких на кінець місяця вибрано вже майже 17 млн штук електронних марок. При цьому найбільшу кількість марок вибрали виробники та імпортери з Вінницької, Одеської областей та м. Києва.

Відмінністю марки акцизного податку нового зразка є наявність на марці реквізитів виробника марки, QR-коду та штрих-коду. Такі новації дадуть змогу посилити боротьбу із незаконним обігом підакцизних товарів шляхом відстеження руху алкогольних напоїв за допомогою співставлення інформації із бази даних ДПС про видані марки та зчитані реєстраторами розрахункових операцій.

У подальшому передбачено залучення громадськості до контролю за обігом алкогольних напоїв через сканування QR-коду за допомогою мобільного додатку.