Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Затверджено умови надання субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій

Уряд схвалив розроблений Міністерством фінансів проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій».

Зважаючи на положення Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», Мінфін є головним розпорядником субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Таким чином, прийнята постанова передбачає:

  • змінити головного розпорядника бюджетних коштів (визначити Мінфін замість Мінрегіону);
  • визначити напрями спрямування субвенції;
  • встановити умови надання субвенції;
  • визначити порядок функціонування Комісії для підготовки пропозицій щодо розподілу субвенції між місцевими бюджетами за об’єктами (заходами);
  • визначити суб’єктів подання пропозицій щодо розподілу субвенції на розгляд Комісії;
  • визначити порядок фінансування видатків за рахунок коштів субвенції та звітування місцевими органами виконавчої влади про використання субвенції.

Реалізація прийнятого акту здійснюватиметься в межах бюджетних призначень Мінфіну, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» за бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» в обсязі 6,0 млрд гривень.