Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

​Завершено черговий тренінг в рамках професійного розвитку внутрішніх аудиторів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади

В рамках двостороннього співробітництва між Міністерством фінансів України та Міністерством фінансів Королівства Нідерланди, а також відповідно до Програми розвитку внутрішніх аудиторів державного сектору України з 31 жовтня по 03 листопада 2017 року проведено тренінг з фінансового аудиту для 20 працівників підрозділів внутрішнього аудиту міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

Навчання проводив старший радник з питань політики Директорату з питань бюджету Міністерства фінансів Королівства Нідерландів Родні Беторіна, за участю представників Департаменту гармонізації державного внутрішнього фінансового контролю Міністерства фінансів України.

Тренінг проведено з метою розгляду як теоретичних, так і практичних підходів щодо проведення внутрішнього фінансового аудиту, зокрема:

- ключових відмінностей фінансового аудиту від інших напрямів внутрішнього аудиту;
- основних етапів проведення фінансового аудиту;
- методів та інструментів, які використовуються під час його проведення.
У межах практичного блоку тренінгу внутрішні аудитори опрацювали отримані теоретичні знання та самостійно реалізували всі етапи проведення фінансового аудиту (попереднє дослідження, підготовка програми аудиту, робота на місці, аналіз, звітування, відстеження результатів) з використанням різних методів та інструментів.

За результатами навчального заходу шляхом тестування оцінено рівень здобутих учасниками знань щодо сутності та особливостей проведення внутрішнього фінансового аудиту. Внутрішні аудитори отримали сертифікати про участь у тренінгу.

Матеріали тренінгу