Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Завершено практичний тренінг з внутрішнього аудиту ефективності

Міністерством фінансів України в рамках двостороннього співробітництва з Міністерством фінансів Королівства Нідерланди, а також відповідно до Програми розвитку внутрішніх аудиторів державного сектору України з 17 по 19 квітня проведено тренінг з аудиту ефективності.

У зазначеному тренінгу взяли участь 20 працівників підрозділів внутрішнього аудиту міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, інших головних розпорядників коштів державного бюджету.

Навчальний захід проводили старший аудитор Центральної аудиторської служби Міністерства фінансів Королівства Нідерланди Манфред ван Кестерен та представники Департаменту гармонізації державного внутрішнього фінансового контролю Міністерства фінансів України.

Упродовж тренінгу учасники отримали теоретичні знання щодо загальної концепції аудиту ефективності, його відмінності від інших напрямів аудиту, міжнародних підходів до внутрішнього аудиту ефективності, а також стосовно основних етапів проведення аудиту (починаючи від планування аудиторського завдання і закінчуючи відстеженням результатів впровадження аудиторських рекомендацій). Крім того, учасникам презентовано модель PRINCE2 як один із інструментів оцінки управління проектом, яка широко використовується у міжнародній практиці.

Водночас внутрішні аудитори мали змогу застосувати отримані знання і використати запропоновані методи та інструменти під час практичної частини тренінгу, зокрема щодо:

- побудови блок-схеми реалізації інвестиційного проекту та визначення найбільш ризикових етапів його реалізації;
- формулювання цілей внутрішнього аудиту ефективності;
- визначення питань, обсягів та критеріїв аудиту;
- розроблення програми аудиту та матриці планування дослідження;
- підготовка аудиторських висновків і рекомендацій.

За результатами навчального заходу шляхом тестування оцінено рівень здобутих знань учасниками.

Внутрішні аудитори отримали сертифікати про участь у тренінгу.

 

Загальна концепція аудиту ефективності

Міжнародні підходи до аудиту ефективності

Попереднє дослідження

Планування аудиту ефективності

Модель PRINCE2

Проведення аудиту ефективності

Аудиторський звіт і висновки

Рекомендації