Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

17 березня розпочався етап національного застосування Нової комп’ютеризованої транзитної системи

Міністерство фінансів вітає Держмитслужбу з успішним завершенням Пілотного проекту застосування NCTS та початком повномасштабного розгортання NCTS на національному рівні.

Особливості національного застосування NCTS полягають у використанні однієї митної декларації для декларування товарів у режим спільного транзиту та створенні можливостей для використання спеціальних транзитних спрощень підприємствами в якості стимулу до доброчесного ведення бізнесу.

Національне застосування NCTS щонайменше протягом року є одним з ключових етапів для отримання запрошення до приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту.

Приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту дозволить Україні інтегруватися до спільної транзитної системи, у якій беруть участь 35 країн - члени ЄС, ЄАВТ, Великобританія, Македонія, Сербія та Туреччина. Приєднання до спільної транзитної системи дозволить прискорити та удосконалити митні процедури, зменшити витрати на транскордонну торгівлю товарами, а також більш ефективно протидіяти спробам митного шахрайства.