Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Денис Улютін: Застосування ґендерно орієнтованого підходу дозволяє використовувати обмежені фінансові ресурси адресно, ефективно та раціонально

18 листопада стартувала заключна онлайн-конференція щодо підсумків реалізації Проекту «Ґендерне бюджетування в Україні».

«Застосування ґендерно орієнтованого підходу на рівні державного та місцевих бюджетів дозволяє використовувати обмежені фінансові ресурси адресно, ефективно, раціонально, забезпечуючи найбільш максимальний ефект для населення», - зазначив перший заступник Міністра фінансів Денис Улютін у вітальному слові до учасників конференції.

Він підкреслив, що це найбільший Проект у світі із впровадження ґендерно-орієнтованого бюджетування (ҐОБ).

Зазначимо, що загальний бюджет проекту складає 70 521 110,00 шведських крон строком реалізації в 7 років (12.11.2013 – 31.12.2021 роки).

«Лідируюча роль Мінфіну у процесі реалізації Проекту дозволила інтегрувати ґендерний підхід у систему управління державними фінансами на державному та місцевому рівнях.

«Результатом семирічної співпраці стало закріплення положень застосування ґендерного підходу в бюджетному процесі в окремих нормативно-правових актах Мінфіну, які є обов’язковими для застосування головними розпорядниками коштів» - наголосив пан Улютін.

Денис Улютін звернув увагу і на інші досягнення реалізації Проекту. Серед них аналіз 100 бюджетних програм у різних сферах та 118 програм, що фінансуються з обласних бюджетів та бюджету міста Києва, який було проведено у 2015-2020 роках. 

«Можу впевнено сказати, що результати роботи цього Проекту не просто будуть використані в роботі, а стануть дороговказом та інструментом бюджетного планування, який дозволяє виявляти та враховувати потреби та інтереси чоловіків і жінок та їх соціальних груп», - резюмував він.

Участь у заході також взяли, Урядова уповноважена з питань ґендерної політики – Катерина Левченко, голова Національного агентства України з питань державної служби - Наталія Алюшина, заступник  Міністра розвитку громад і територій України з питань європейської інтеграції – Ігор Корховий, заступник Міністра внутрішніх справ – Катерина Павліченко,, представники Посольства Королівства Швеції в Україні, Проекту «Ґендерне бюджетування в Україні» та інші представники міністерств, відомств, ОДА.

Посилання на виступ