Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Інтерв’ю Міністра фінансів України Сергія Марченка для Центру аналізу європейської політики (CEPA)

Під час робочого візиту до Вашингтону, Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з представниками Центру аналізу європейської політики (The Center for European Policy Analysis (CEPA). Модератор зустрічі - Президент та Генеральний директор CEPA Аліна Полякова.

Міністр фінансів розповів про перспективи продовження програми МВФ Stand-by - прогрес у реформуванні фінансового сектору та судової системи, залучення інвестицій в Україну та пріоритети у відносинах між Україною та Сполученими Штатами.

“Візит до Вашингтону є дуже важливим, оскільки нам необхідно покращувати та зміцнювати відносини між Україною та США. Ми маємо декілька пріоритетних напрямів для обговорення з владою Сполучених Штатів, проте найпершим є наша політична співпраця. США є впливовим партнером, який підтримував і продовжує підтримувати Україну на міжнародній арені в різних сферах”, - зазначив Сергій Марченко

Також Серій Марченко розповів про перспективи України отримати додаткову підтримку від США для протистояння військовій агресії на Сході України та про те як вплине запуск Північного потоку-2 на державний бюджет.

“Щорічний прибуток від транзиту газу становить більше 1 млрд доларів. Якщо запрацює Північний потік-2, це стане викликом для української економіки. Для мене зрозуміло, що ми повинні знайти спосіб, як домовитися, щоб забезпечувати надійний транзит через Україну”, - наголосив Міністр фінансів України. 

Інтерв’ю можна переглянути на офіційній сторінці аналітичного центру за посиланням.

Довідково

Центр аналізу європейської політики (CEPA) - некомерційний, державний політичний аналітичний центр з офісами у Вашингтоні, США та у Варшаві, Польща. CEPA регулярно проводить дослідження та публікує звіти про американську політику щодо Центральної та Східної Європи. Місія Центру полягає у забезпеченні міцного та довготривалого трансатлантичного альянсу, ідеями якого є демократичні цінності.