Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Керівники підрозділів внутрішнього аудиту удосконалили знання з управління проєктами та управлінські навички

Міністерством фінансів України в рамках двосторонньогоспівробітництва з Міністерством фінансів Королівства Нідерланди, а також відповідно до Програми розвитку внутрішніх аудиторів державного сектору України на 2019 рік з 22 по 24 липня проведено тренінг з управління проєктами та управлінських навичок, в якому взяли участь 20 керівників підрозділів внутрішнього аудиту державних органів.

Захід проведено старшим аудитором Центральної аудиторської служби Міністерства фінансів Королівства Нідерланди Манфредом ван Кестереном, координатором з питань безпеки та контролю Податкової та митної служби Міністерства фінансів Королівства Нідерланди, експертом Глобального форуму
(ОЕСР) Гаррі ван Ланквельдом та співкоординатором проекту технічної підтримки для України Національної академії фінансів та економіки Мінфіну Королівства Нідерланди Русланою Рудніцькою, за участю представників Департаменту гармонізації державного внутрішнього фінансового контролю Міністерства фінансів України.

На тренінгу розглядалися теоретичні підходи та фундаментальні принципи управління проєктами, ролі ключових учасників проєкту на кожному із етапів його реалізації, а також поширені ризики стосовно управління проєктами. Значну увагу приділено ролі внутрішнього аудиту по відношенню до проєктів як з точки зору управління проєктами, проведення аудиту проєктів, так і управління процесом аудиту у проєктний спосіб. Крім того, учасникам презентовано міжнародну модель PRINCE2, яка широко використовується керівниками проєктів як один із інструментів управління проєктами, а також як рамкова основа для внутрішніх аудиторів при проведенні аудиту проєктів.

Водночас внутрішні аудитори мали змогу застосувати отримані знання і використати запропоновані підходи під час практичної частини тренінгу, зокрема щодо оцінки планування проєкту, ймовірних ризиків, пов’язаних з реалізацією такого проєкту, можливих підходів до проведення аудиторського дослідження.

Крім того, учасникам тренінгу представлено ключові управлінські навички керівників підрозділів внутрішнього аудиту, визначені Міжнародним інститутом внутрішніх аудиторів, а також dashboards як один із інструментів для візуалізації та використання управлінської інформації керівниками підрозділів внутрішнього аудиту.

По завершенню заходу учасникам вручені сертифікати про участь у тренінгу.

Матеріали

Матеріали

Матеріали

Матеріали

Матеріали