Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін: МБРР надасть Україні 150 млн дол. США для протидії COVID-19

10 грудня 2021 року, під час засідання Ради директорів Міжнародного банку реконструкції та розвитку було схвалено рішення про виділення Україні кредиту для реалізації проекту «Додаткове фінансування Проекту «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні» з метою залучення додаткових 150 млн. дол США для здійснення заходів із протидії розповсюдження COVID-19 в Україні.

Підписання Угоди про позику відбулося 13 грудня 2021 року.

Додаткове фінансування планується виділити до вже існуючого проекту, підписаного 17 травня 2021 року (проекту «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні»), сума позики за яким становить 90 млн дол. США.

Кредитні кошти від МБРР буде спрямовано на зміцнення системи громадського здоров’я, підтримку невідкладних заходів реагування на пандемію COVID-19 через: закупівлю вакцин проти COVID-19 та послуг логістики; придбання засобів холодового ланцюга та інфраструктури логістики; проведення навчання для медичного персоналу; вдосконалення систем поводження з медичними відходами та їх утилізації; придбання й встановлення автоклавів та інших пристроїв для дезінфекції та видалення відходів; проведення кампаній з вакцинації, розроблення інформаційних систем та придбання ІТ-обладнання для управління вакцинацією, а також на інші невідкладні заходи із протидії розповсюдження COVID-19 на території України.