Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін: Україна отримає від Канади додаткових 450 млн канадських доларів

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Основних умов здійснення державних зовнішніх запозичень у 2022 році шляхом залучення кредиту від Її Величності Королеви від імені Канади, представленої Міністром фінансів.

Проект постанови розроблено Мінфіном для можливості збільшення суми пільгового кредиту на 0,45 млрд канадських доларів (екв. 0,351 млрд дол США) у межах кредитного договору між Україною та Канадою, в результаті чого сума кредиту становитиме 1,45 млрд канадських доларів (екв. 1,131 млрд дол США).

Кошти будуть спрямовані до державного бюджету для фінансування пріоритетних видатків, зокрема на забезпечення першочергових соціальних і гуманітарних платежів.

Нагадаємо, що 17 червня до Держбюджету України надійшов від Канади 1 млрд канадських доларів (екв. 0,773 млрд доларів США) кредиту на пільгових умовах. Це перші кошти, які Україна отримала через механізм адміністративного рахунку Міжнародного Валютного Фонду.

Строк погашення кредиту – 10 років, процентна ставка – 1,69% річних. Для додаткових траншів кредиту збережені зазначені умови.