Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін: Затверджено 95,5% місцевих бюджетів

У відповідності до статті 77 Бюджетного кодексу України, у грудні поточного року більшість громад завершили процес планування місцевих бюджетів на 2022 рік.

Так, станом на 30 грудня 2021 року в Мінфіні наявна інформація щодо затвердження 1526 бюджетів, що становить 95,5% від їх загальної кількості (1597). Зокрема, затверджено:

- 23 обласні бюджети та бюджет міста Києва (не затверджено бюджет Київської області);

- 107 районних бюджетів (не затверджено - 12);

- 1384 бюджети територіальних громад (не затверджено - 54).

Без порушення вимог Бюджетного кодексу України прийнято 1507 місцевих бюджетів (до 25 грудня 2021 року).

Варто зазначити, що за результатами завершення адміністративно-територіальної реформи в Україні, відповідальність при плануванні та затвердженні місцевих бюджетів значно зросла. Про що свідчить динаміка їх затвердження. Так, станом на 30 грудня 2020 року було затверджено лише 70% місцевих бюджетів на 2021 рік, а на сьогодні цей показник становить 95,5%.

При цьому, на сьогодні в повному обсязі затверджено місцеві бюджети Вінницької, Волинської, Донецької, Миколаївської, Харківської, Херсонської та Черкаської областей.

З метою повноцінного функціонування закладів бюджетної сфери, безперервного надання ними послуг споживачам, тощо органам місцевого самоврядування необхідно вжити заходи щодо пришвидшення процесу затвердження місцевих бюджетів та подання інформації про їх затвердження до Мінфіну за допомогою ІАС «LOGICA».

З детальною інформацією щодо затвердження місцевих бюджетів можна ознайомитися тут.