Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Міністр фінансів С. Марченко: «В Україні очікується подальше зростання економіки»

В Україні очікується подальше зростання економіки. Про це заявив Міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю «Лівому берегу»

«Економіка після значного падіння у перших двох кварталах продемонструвала відновлення у третьому кварталі. Ця тенденція продовжується і у четвертому кварталі, а у наступному році прогнозується зростання економіки на 4,6%. 

Економіка зростатиме навіть за умови збереження показників третього і четвертого кварталу поточного року, зокрема обсягів експорту та імпорту, виробництва та споживання. Однак ми очікуємо на більш позитивні зрушення», - наголосив Сергій Марченко.

Він зазначив, що є підстави на оптимістичні очікування за результатами другого півріччя: «Ідеться про показники роздрібного товарообігу, споживання електроенергії, а також – динаміку відновлення. Ще немає зростання промислового виробництва, але динаміка значно покращилася порівняно з першим кварталом і двомісячним КОВІД-карантином», - підкреслив Міністр.

За його словами, дохідна частина бюджету-2021 підкріплена детальними розрахунками. 

«Це реальні кошти, які держава планує отримати наступного року. Здійснити це можна, зокрема, за рахунок боротьби з «тіньовим» сектором», -  зауважив Міністр фінансів.