Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Олександр Кава: Сучасна залізнична інфраструктура неможлива без активного залучення держави

В 2021 році Уряд України вперше в сучасній історії України передбачив в Державному бюджеті фінансування для придбання нових пасажирських вагонів і розвитку пасажирської залізничної інфраструктури, щоб підвищити якість і швидкість пасажирських залізничних перевезень. Про це повідомив під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Інфраструктура» заступник Міністра фінансів Олександр Кава.

Під час своєї доповіді Олександр Кава представив учасникам форуму проекти модернізації пасажирської залізничної інфраструктури в Україні, а також розповів про можливості та переваги від впровадження таких проектів. В 2021 якісно нове залізничне сполучення отримують жителі Черкас, Житомира та Василькова Київської області. Також кошти передбачені на запуск проекту з відновлення євроколії Ужгород Чоп для нових поїздів до країн ЄС.

«Розвиток сучасної залізничної інфраструктури без державних інвестицій неможливий. Це нормальний європейський підхід, коли держава інвестує кошти в залізничний транспорт. У нас є така можливість розвивати залізничний транспорт та його інфраструктуру для громадян! Ефект від цього розвитку буде  великий, люди зможуть заощадити  найдорожче - свій час. А час — це найцінніший ресурс, який стимулює економічну активність громадян», - підсумував  Олександр КАВА.

Детальний перелік інфраструктурних ініціатив дивіться за посиланням.