Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

​Податки Просто: Мінфін презентує для публічного обговорення законопроект щодо поліпшення розгляду скарг з питань ЄСВ

В рамках проекту “Податки Просто” Мінфін презентує для публічного обговорення законопроект щодо удосконалення та уніфікації процедур адміністративного оскарження рішень контролюючих органів стосовно нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ).

У чому суть?

На сьогодні склалася неузгодженість норм Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» з нормами Податкового кодексу України щодо застосування єдиних термінів та відповідних підходів до розгляду скарг платників податків на рішення контролюючих органів з питань нарахування ЄСВ.

Мінфін напрацював законопроект, що:

- удосконалює та уніфіковує процедуру адміністративного оскарження рішень контролюючих органів щодо нарахування ЄСВ,
- зменшує строки розгляду таких скарг в адміністративному порядку з 30 до 20 днів,
- надає можливість на продовження строків розгляду скарг для більш детального, всебічного та обґрунтованого дослідження матеріалів скарг платників ЄСВ.

Що це дає?

Цей законопроект забезпечує єдиний підхід до розгляду скарг в адміністративному порядку та підвищує ефективність організації роботи та контролю за переглядом рішень ДФС щодо нарахування ЄСВ під час проведення процедури адміністративного оскарження.

“Податки Просто” - це ініціатива Мінфіну для того, щоб консолідувати сили у пошуку рішень, спрямованих на поліпшення процедур адміністрування податків.

Із законопроектом можна ознайомитися тут