Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко зустрівся з представниками Загальної конфедерації італійської промисловості 

Сьогодні, 20 червня 2022 року, Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з представниками Загальної конфедерації італійської промисловості (Конфіндустрія), у тому числі з Президентом Загальної конфедерації італійської промисловості Карло Бономі та Головою офісу Президента Конфіндустрії Ріккардо ді Бернардіні.

У зустрічі також взяли участь заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук та Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні П’єр Франческо Дзадзо.

Сторони обговорили поточну економічну ситуацію в Україні, перспективи посилення співробітництва, зокрема у фінансово-кредитній сфері, а також залучення італійського бізнесу до програм фінансування післявоєнної відбудови України.

Сергій Марченко подякував представникам Італійської республіки за безкомпромісну позицію у підтримці України в умовах агресії рф, зокрема у фінансовій сфері.

“Я вдячний Уряду Італії, який у перші дні після початку війни надав Україні грантове фінансування розміром 110 млн євро. Також італійське посольство одним із перших відновило роботу в Україні після початку повномасштабного вторгнення, що є важливим сигналом підтримки України”, – зазначив Міністр фінансів.

У ході розмови представники Конфіндустрія наголосили на непохитній підтримці України, у тому числі висловили підтримку надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Також Міністр фінансів і представники Конфіндустрії обговорили потенційні привабливі сфери для інвестицій італійського бізнесу в Україну, зокрема легка промисловість, зелена енергетика та сільське господарство.

За підсумками зустрічі сторони домовилися продовжити діалог задля посилення економічних зв’язків між Україною та Італією.

Довідково

Загальна конфедерація італійської промисловості − основна організація із захисту інтересів підприємців Італії у сферах промисловості та послуг. До її складу на добровільних засадах входять близько 150 тисяч компаній.