Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

У Відні завершились зустрічі представників України та експертів МВФ

З 17 до 20 жовтня у Відні, Австрія, відбулися зустрічі місії Європейського департаменту МВФ з представниками Міністерства фінансів України і Національного банку України. 

У заключній зустрічі взяли участь Міністр фінансів України Сергій Марченко та Голова Національного банку України Андрій Пишний.

Під час серії зустрічей було обговорено макрофінансову ситуацію в Україні, показники проекту Держбюджету на 2023 рік, а також потреби у зовнішньому фінансуванні для покриття дефіциту бюджету.

Представники Фонду відзначили зусилля українського Уряду у збереженні макрофінансової стабільності у складних поточних умовах. 

“Співпраця з МВФ та іншими міжнародними партнерами є одним з ключових напрямків роботи Уряду в умовах повномасштабної війни”, – зазначив Сергій Марченко.

Продовженням продуктивних зустрічей у Відні стане обговорення Моніторингової програми із залученням Ради директорів Фонду (Program Monitoring with Board Involvement - PMB) протягом наступних тижнів. Програма окреслить напрями політик Уряду України та НБУ, спрямованих на забезпечення  макроекономічної  та фінансової  стабільності, та надасть оцінку потребам України у зовнішньому фінансуванні на 2023 рік. РМВ сприятиме залученню фінансування від донорів та наблизить країну до запуску нової повноцінної програми співпраці з МВФ