Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Уряд урегулював процедуру проведення моніторингу відповідності для сертифікованих АЕО в Україні

Сьогодні, 7 липня, Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2020 р. № 665», якою врегульовано деякі питання функціонування авторизованих економічних операторів (АЕО), а саме: порядок та процедуру здійснення моніторингу відповідності підприємства критеріям АЕО.

Даний нормативно-правовий акт забезпечить контроль з боку митних органів за діяльністю сертифікованих АЕО після отримання ними відповідної авторизації та застосування спеціальних спрощень.

Впровадження процедур моніторингу до вже запровадженої раніше програми АЕО в Україні відповідає світовій практиці та сприятиме збалансованості між спрощеннями процедур у зовнішній торгівлі та забезпеченням належного контролю за дотриманням законодавства з питань митної справи.

Процедура моніторингу повинна забезпечити активну взаємодію між сертифікованими АЕО та митними органами, сприяти поширенню АЕО програми та стати ефективним інструментом на шляху до взаємного визнання українських АЕО іншими країнами світу.

Зазначені зміни розроблені Мінфіном спільно з Держмитслужбою за підтримки Офісу підтримки реформ при Мінфіні та програми EU4PFM.