Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

З Фонду боротьби з COVID-19 використано 45 млрд гривень

Станом на 07 грудня 2020 року з Фонду боротьби з COVID-19 використано 45,4 млрд гривень.

З них на охорону здоров’я використано 12 млрд грн з 23,8 млрд грн виділених коштів, або 50%. На закупівлю апаратів ШВЛ спрямовано 63 млн грн з передбачених 100 млн грн. На забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту для працівників закладів охорони здоров’я використано 1 млрд грн з виділених 4 млрд гривень. На субвенцію місцевим бюджетам для забезпечення лікарень киснем ‒ 1,5 млрд гривень. На підвищення надбавок і доплат медичним працівникам спрямовано 5,3 млрд грн з передбачених на ці цілі 6 млрд гривень.

Крім того, бюджетний комітет Верховної Ради на засіданні 9 грудня погодив перерозподіл 5,3 млрд грн з Фонду боротьби з COVID-19 Міністерству охорони здоров’я для реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення за рахунок скорочення видатків на будівництво та ремонт автодоріг державного значення.

Також Законом України від 17.11.2020 № 1006-IX передбачено збільшення коштів Фонду за спеціальним фондом державного бюджету на 8,9 млрд гривень. Зазначені кошти пропонується спрямувати на ініціативу Президента України щодо підтримки суб’єктів господарювання.

Окрім коштів Фонду, заходи зі протидії COVID-19 фінансуються також з інших джерел. Так, за програмою медичних гарантій Національна служба здоров’я вже здійснила оплати закладам охорони здоров’я на суму понад 10,6 млрд грн за послуги, що пов’язані із лікуванням COVID-19.

Станом на 3 грудня з коштів місцевих бюджетів витрачено 4,4 млрд грн на придбання товарів і послуг для запобігання поширенню COVID-19.

Міністерство фінансів вчергове наголошує, що всі видатки на протидію COVID-19 мають бути ефективними та прозорими, а ефективність використання цих коштів буде ретельно перевірена Держаудитслужбою.

Моніторити стан використання коштів на боротьбу з COVID-19 можна на офіційному сайті Мінфіну за посиланням.