Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко: Якщо хочемо бути цивілізованою державою, маємо привчитися сплачувати податки

Мінфін завжди виступав за розширення сфери застосування РРО. Успішне  запровадження програмних РРО дозволяє звільнити підприємців як від додаткових фінансових, так і часових витрат. Обслуговування додатку безкоштовне - Податкова служба надала для цього всі інструменти. Про це заявив Міністр фінансів Сергій Марченко у великому підсумковому інтерв'ю ТСН.ua

«РРО – це не тільки підприємці. Це насамперед – споживачі, громадяни України, конкурентний бізнес... Адже вітчизняний виробник, який легально виробляє і збуває продукцію, потерпає від конкурента, який не обліковує таку саму продукцію і користується незаконною перевагою. Закон – один для всіх. Якщо хочемо бути цивілізованою державою, маємо привчитися сплачувати податки», - зазначив Сергій Марченко.

Міністр також повідомив, що на сьогодні більше 4,5 тис підприємців вже обрали переваги безкоштовного програмного додатку та зареєстрували 58,4 тис. ПРРО, з допомогою яких фіскалізовано 103 млн. чеків. В середньому це більше 1 млн фіскалізованих документів за добу. І з кожним днем їх кількість зростає. 

«Це – відповідь на питання, як маємо рухатися. Відкочувати назад цю історію — це слабке рішення», - наголосив Сергій Марченко. 

Коментуючи питання про вплив чергового локдауну на бізнес, Міністр наголосив, що мова йде про певні обмеження для деяких видів бізнесу, КВЕДи яких чітко зафіксовані і за якими відбувається компенсація. 

«Держава підготувала компенсаційний пакет, аби згладити наслідки локдауну для галузей, що зазнають обмежень», - сказав С.Марченко.

Відповідаючи на питання про концепцію ринку землі, Міністр зазначив, що ключова задача - зберегти вітчизняного виробника, дати поштовх вітчизняним с/г виробникам, малому та середньому бізнесу, фермерству. 

«Думаю, в цьому є запорука успіху. Закони розробили, вони вже в парламенті. Деякі з них пройшли перше читання і знаходяться на етапі другого. Є питання часу і необхідної кількості голосів, щоб ці проєкти були проголосовані», - сказав він.

ТСН.ua