Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Банки державного сектору закінчили другий квартал з прибутком

Міністерство фінансів України продовжує оприлюднювати інформацію щодо діяльності банків державного сектору. За підсумками першого півріччя 2019 року прибуток банків державного сектору склав 19,5 млрд грн, що складає 65% прибутку всього банківського сектору. При цьому майже 60% усього прибутку банків сформував АТ КБ «ПриватБанк» - 18,3 млрд грн.

У ІІ кварталі продовжилося збільшення обсягу кредитного портфеля фізичних осіб, яке склало 2,2 млрд грн (з 01.01.2019 – 4,6 млрд грн), що було зумовлено зростанням споживчого кредитування.

Продовжилась і тенденція зростання коштів населення в банках. Так, у ІІ кварталі їх обсяг зріс на 4,5 млрд грн (порівняно з 01.01.2019 – на 7,9 млрд грн).

Відповідно до плану реформи корпоративного управління державних банків, яку Міністерство фінансів України розпочало у 2015 році, у всіх банках державного сектору у другому кварталі 2019 року було проведено прозорі конкурси за найкращими міжнародними практиками.

Відбір кандидатів на посади незалежних членів здійснювали компанії з добору персоналу, обрані на конкурсних засадах, а фінальне оцінювання - комісія, до складу якої увійшли представники від Верховної Ради, Президента, Кабміну. Конкурси відбувалися у повній відповідності до вимог законодавства України та з урахуванням рекомендацій міжнародних фінансових організацій, у тому числі Світового банку, МВФ, ЄБРР, IFC.

Спільне рішення комісії та експертів щодо кандидатів на посади незалежних членів наглядових рад було затверджено Кабінетом Міністрів України 

Звіти банків державного сектору станом на 01.07.2019:

Звітність щодо діяльності державних банків (АТ КБ «Приватбанк», АБ «Укргазбанк», АТ «Укрексімбанк», АТ «Ощадбанк»)

Звітність АТ «Ощадбанк»

Звітність АБ «Укргазбанк»

Звітність АТ «Укрексімбанк»

Звітність АТ КБ «Приватбанк»